top of page
  • ellenmeijer038

Een scheiding...voor je het weet heb je weer een nieuwe relatie...

De deur valt in het slot, langzaam zak je naar de grond; daar zit je dan helemaal alleen. De melding dat je partner wil scheiden komt hard binnen. Hij is iemand anders tegengekomen met wie hij zijn toekomst wil delen. In je hoofd draait een film af; je bent op zoek naar het moment waar het is misgegaan.


Voor je ex-partner voelt het misschien wel als een opluchting. Hij was al verder in het proces; zijn beslissing heeft hij misschien al maanden terug gemaakt. Je haalt het gesprek nog een keer terug. "Sorry, ik wil niet meer; we gaan scheiden. Ik weet zeker dat jij snel iemand anders zal vinden." Pfff... iemand anders vinden...


De helft van je leven ben je al bij deze man. Vanuit je jeugd zijn jullie samen opgegroeid. De eerste vakantie samen, jullie eerste huis, kerst vieren, trouwen en kinderen krijgen; alles is gepasseerd. Nooit stond je erbij stil dat dit voorbij kon gaan. En dan komt hij met "je zal snel iemand anders vinden."


Na een periode van rouw komt het besef dat je het leven toch leuker vindt als je het samen met iemand kan delen. De eerste flirt in de supermarkt laat je voelen dat je er mag zijn. Er is iets aangewakkerd. Je besluit om je aan te melden bij een dating-app. Het geeft je zelfvertrouwen een enorme boost; je wordt opgemerkt. Mannen zijn geïnteresseerd, vinden je er goed uitzien en willen met je afspreken. De kinderen zijn zo nu en dan bij hun vader; dat geeft jou de tijd om te daten.


Je komt er al snel achter dat al deze mannen, net als jij, het nodige hebben meegemaakt. De eerste relatie voelt intens, maar door jullie drukke leven, rugzak uit eerdere relaties en misschien wel de afstand van elkaar strandt deze net zo snel als dat hij tot stand is gekomen. De relaties die erop volgen ook. Het gevoel "het gaat mij niet lukken" komt steeds vaker omhoog. De kans dat je gaat verzuren en kiest om dan maar alleen te blijven is aanwezig.


Terugkijkend naar de passerende mannen realiseer je dat deze mannen geen verkeerde keus waren, maar het was helaas niet goed genoeg. Je bent kritisch, en dat is oké; je hebt namelijk ook wat te bieden.


Elke relatie helpt je om uiteindelijk bij die ene leuke partner te komen. De partner waarmee het vanzelf lijkt te gaan. Het vinden van de ware liefde gaat bij de meeste mensen niet vanzelf; het gaat met vallen en opstaan. Een mooie reis waar je maar beter van kan genieten. Enjoy!

Comments


bottom of page