top of page
  • ellenmeijer038

Hoe zorg je voor jezelf als je partner wil scheiden?


Als een donderslag bij heldere hemel heb je te horen gekregen dat je partner niet verder met je wil gaan. Daar zit je dan; misschien voel jij je verdrietig, boos, of heb je nog het gevoel dat het wel los zal lopen. Allemaal fasen die bij het rouwproces horen.


Het helpt als je accepteert dat je in deze situatie zit. Voorlopig zal dit nog zo zijn en zal jij je leeg en alleen voelen. Het doet fysiek pijn, en je voelt je lamgeslagen. Hoe zorg je dat je stap voor stap verder komt en weer gelukkig wordt?


Hier zijn een aantal tips die jou kunnen helpen om door deze situatie heen te komen;


Laat je verdriet toe

Gun jezelf de tijd om te rouwen. Laat de tranen letterlijk over je gezicht rollen. Lukt het niet om te huilen, kruip dan op de bank en kijk een dramafilm. Het verhaal zal emoties oproepen, en na het huilen voel jij je opgelucht.


Eet gezond

Hoe verleidelijk het ook is om je te verliezen in een zak chips of die ene pizza, je voelt je er niet beter door. Lukt het niet zelf om gezond te koken, eet dan bij familie, een vriendin of op het werk een gezonde maaltijd. Je krijgt hierdoor meer energie en voelt je fitter.


Kom in beweging

Een scheiding kan veel stress geven en voelen als een enorme druk in je hoofd. Door in beweging te komen, maak jij je hoofd leeg. Is sporten nog te zwaar, ga dan wandelen. Start met een kleine wandeling per dag en bouw dit verder op. Het stresshormoon neemt af, en je gaat je snel fitter voelen.


Stel prioriteiten

Eerder gaf ik al aan dat je hoofd vaak vol zit met allerlei zaken die je nog moet regelen. Niet alles kan en hoeft tegelijk. Kies één ding uit en ga daarmee aan de slag. Wees trots als het gelukt is.


Team om je heen

Realiseer je dat je niet alles alleen hoeft te doen. Reikt iemand je de hand, pak die dan aan. Zoek positieve mensen om je heen die je feedback kunnen geven en een spiegel voor kunnen houden.


Ontspanning

Verwen jezelf elke dag met iets kleins. Je hebt het niet makkelijk en je doet ertoe. Iets kleins kan bijvoorbeeld die rode nagellak zijn of die ontspanningsoefening die je altijd al prettig hebt gevonden.


Professionele ondersteuning

Merk je dat het niet lukt om weer grip op je leven te krijgen? Dan kan het helpen om met iemand te praten die kan uitleggen wat je meemaakt. Vaak zie je zelf niet dat er ook dingen zijn die al wel goed gaan. De focus op het positieve geven vertrouwen en maken dat je verder komt.


Heb je wat gehad aan mijn tips of heb jij nog andere tips plaats ze onder mijn post. Op die manier help je een ander ook weer verder.


Comentarios


bottom of page