top of page
  • ellenmeijer038

Mama, wie koopt er voor jou een kerstcadeautje?
Het doorbrengen van de eerste kerst na je scheiding kan een mix van emoties met zich meebrengen. Voor sommige mensen kan het een gevoel van eenzaamheid met zich meebrengen, terwijl anderen het als een kans zien voor zelfreflectie en uitkijken naar een nieuw begin. Het is normaal om verdrietig, nostalgisch of zelfs bevrijd te voelen. Het is belangrijk om jezelf de ruimte te geven voor emoties en positieve stappen te zetten naar een hoopvolle toekomst.


De kerstperiode draait om liefde, verbinding en delen. Kinderen vinden het prachtig om hun ouders te verwennen, vooral tijdens de feestelijke kerstperiode. In deze blog een aantal opties hoe ouders, vooral alleenstaande ouders, het kerstseizoen kunnen omarmen en de liefde van hun kinderen op verschillende manieren kunnen ervaren.


1. Creatieve cadeau-ideeën 

Ontdek samen met je kinderen creatieve manieren om waardering en liefde uit te drukken. Denk aan zelfgemaakte kaarten, fotoboeken met gezinsmomenten of samen koken. Maak samen een "to do" pot voor het komende jaar, vul deze pot met allemaal kleine "to do" wensen.


2. Quality time

Het grootste geschenk is vaak tijd samen doorbrengen. Plan activiteiten die de feestvreugde vergroten, zoals het versieren van het huis, samen bakken of een filmavond met jullie favoriete kerstfilms.


3. Samen de gemeenschap opzoeken

Eenzaamheid kan verzacht worden door verbinding te zoeken met andere ouders. Ontdek lokale gemeenschapsorganisaties, online platforms of buurtactiviteiten waar je gelijkgestemde ouders kunt ontmoeten en steun kunt vinden.


4. Reflectie en zelfzorg

Zelfzorg is belangrijk, vooral tijdens drukke feestdagen. Een moment van reflectie, een wandeling in de frisse lucht of een boek lezen kunnen wonderen doen voor het welzijn. Of maak jezelf op, breng make-up aan en lak je nagels. Nog leuker om dit samen met je kinderen te doen. Geniet niet alleen van het eindresultaat maar ook van het proces ervoor.


Realiseer je dat cadeaus niet altijd tastbaar hoeven te zijn. Een liefdevol gebaar, een vriendelijk woord of gewoon weten dat je er bent, kan een diepgaande impact hebben.

De kerstperiode draait om liefde, verbinding en delen. Ik hoop dat deze blog je inspireert om samen met je kinderen een betekenisvolle en liefdevolle kerst te beleven. Tenslotte zijn zijn zij niet je grootste cadeau wat je ooit gekregen hebt?


Ken jij een ouder die voor het eerst de feestdagen alleen door gaat brengen? Vraag dan of hij of zij er tegen op ziet en of je misschien iets kan betekenen. Breng een kort bezoekje dit kan al enorm veel verschil maken.


Fijne feestdagen!bottom of page